2018-04-26 12:54:02• hírek • Bede Emőke

Öt év letöltendő egy elvett életért?

Biztosan olvasóink is emlékeznek még arra a két évvel ezelőtti tragédiára, mely során F. Paul a nyílt utcán szúrta le A. Adriant, aki a sérülés következtében a helyszínen életét vesztette. Nos, megszületett a bírói döntés: a tettes öt évre börtönbe kerül.

 A gyilkosság még 2016 nyarán, pontosabban augusztus 26-án történt: F. Paul egy késsel leszúrta A. Adriant, majd sebesen eltűnt a helyszínről. A mentők kemény küzdelme ellenére sem sikerült megmenteni az áldozat életét, aki alig néhány perccel az után, hogy megérkeztek vele a kórházba elhunyt a vérveszteség következtében.
 

A fő gyanúsítottat rövid időn belül előzetes letartóztatásba helyezték, majd néhány hónappal később háziőrizetbe került. Az ügy pikantériáját az adja, hogy ezt követően a férfi az áldozat volt élettársával élt együtt, aki miatt az egész konfliktus kialakult.
 

Nos, nemrégiben megszületett a bírósági döntés: F. Pault öt év letöltendő börtönbüntetésre és három év közügyektől való eltiltásra ítélték. Emellett arra kötelezik, hogy fizessen 15 ezer lejt nem vagyoni kártérítés címszó alatt A. Adrian családjának. Mi több, még az áldozat kórházi költségeit is ki kell fizetnie, mely még a 150 lejt sem éri el.
 

A jelenleg érvényes büntetőtörvényköny szerint az emberölés 10 és 20 év közti börtönbüntetéssel sújtandó. Ehhez képest az ítélet igencsak enyhének nevezhető, azonban jó tudni, hogy a bíróság különféle körülményeket is (az áldozat többször is zaklatta és fenyegette) szem előtt tartott a döntés meghozatalakor, valamint az előzetesben töltött időt is számításba veszik. F. Paul esetében ez közel két év. Ezeknek a tényezőknek az összejátszása miatt születhetett a vártnál enyhébb ítélet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: